Ladyrun
denken aan, over en onder het hardlopen

Hardlopen moet niet voelen als werken, daarom maak ik van mijn trainingen geen wedstrijd.

 

 

2011 Duurlopen en Verheul

Doe ik nu wel of niet een lange rustige duurloop?

Dat wordt steeds meer een dilemma, wil ik volledig volgens Verheul trainen dan past het niet in het schema maar ik kan er wel enorm van genieten en vind het ook een heerlijke training. Eigenlijk vind ik het ontbreken van de lange duurlopen het enige nadeel van de Verheulmethode

Het geeft mij mentaal een enorme boost, ik geniet als ik eenmaal in een zekere flow kom. De vrijheid, het moment dat mijn hoofd tot rust komt, het moment dat ik zomaar loop te neuriën en me diep van binnenuit blij en gelukkig voel worden. Is dat dan wat ze noemen het runners high? Het maakt me eigenlijk niet uit. Op dat moment weet ik weer waarom ik  die lange langzame duurlopen zo weet te waarderen.

De vraag die ik me moet stellen, is misschien eerder: Hoe belangrijk is dit mentale aspect voor mijn trainingsopbouw en wat is het nadeel van de lange duurlopen voor het Verheulschema?

De toekomst zal het uitwijzen, voor nu kies ik ervoor om de lange duurlopen wel te blijven doen in de aanloop naar de Marathon van Londen.

Voor mij was het gisteren wel erg verrassend dat ik zo gemakkelijk kon blijven lopen. Met de wind pal op kop na 12 km viel het wel even tegen, maar nadat ik het tempo wat omlaag bracht kon ik op souplesse blijven lopen. Mijn conclusie is dan ook dat ik met de Verheultrainingen van de afgelopen maanden voldoende inhoud heb gekregen om zonder problemen langer te lopen dan gebruikelijk. Dat zou op dit moment de bevestiging moeten zijn dat ik de lange duurlopen niet echt nodig heb om langere afstanden in de wedstrijden te kunnen lopen.

Voor nu kan de combinatie dus voor mij prima denk ik dan maar. De komende week weer lekker 3 verheul trainingen inplannen en dan in het weekend ipv de fartlek training/wedstrijd een lange duurloop.

@lid@ 2011

 

 

 

Don't run faster than your angel can fly.