Ladyrun
denken aan, over en onder het hardlopen

Hardlopen moet niet voelen als werken, daarom maak ik van mijn trainingen geen wedstrijd.

 

 

2006 Dodewaard 17 oktober

Alweer een paar weken verder, afgelopen zaterdag weer eens een 10 km wedstrijd gelopen, kon kiezen tussen een 5 en een 10. Met het oog op de zevenheuvelen leek het me verstandiger om de 10 te doen niet zozeer voor een snelle tijd als wel om toch weer wat wedstrijdhardheid op te doen. Ik heb dus voor de 10 gekozen.

Er waren niet zoveel deelnemers en mijn enige zorg was eigenlijk dat ik niet als laatste wilde finishen. Na het startschot moesten we eerst 2 rondjes op de baan en vervolgens nog een grote ronde voordat we de polder in moesten. Het was een loop met een keerpunt dus het was al snel duidelijk (de wind) dat het tweede deel zwaarder zou zijn. Het maakte me niet zoveel uit, het was lekker weer, een wat koude wind maar och ik liep mezelf wel warm. Riep onderweg "tot straks" tegen de parcourswachten en kwam op de 5 door in 25.52. Niet slecht, baalde wel dat ik die vent in dat rode shirt maar niet bij kon halen, zijn brede rug zag er namelijk erg aanlokkelijk uit om achter weg te kruipen uit de wind op de terugweg.

Helaas dus toch maar alleen tegen de wind in, uiteraard met enig verval. Niet vreemd, het ontbreekt me nu eenmaal nog aan kracht om tegen de wind in te boksen. Voor het eerst weer wind en een 10 kilometer was misschien toch wel een beetje teveel. Na ongeveer 8 km kwam ik een wandelende loper achterop. Riep dat hij moest aanpikken maar hij had pijn in zijn zij. Ik riep nog in je duimen knijpen en liep vrolijk verder. Na een paar honderd meter hoorde ik wat gestamp en gehijg achter me en een stem zei: "goeie tip zeg, dacht eerst dat het een geintje was" en weg was tie. pffff dacht ik  je had me als dank wel even uit de wind mogen houden.................... Maar och het was niet ver meer dus liet ik hem maar gaan, niet dat ik veel anders kon hoor.

Het clubgebouw van de dijkrunners kwam gelukkig al in zicht, nog een grote ronde op de baan en een kleintje ter afsluiting en het zat erop na 53.26. Niet verkeerd vind ik zelf, mijn 2de 10 km en minder dan een minuut langzamer dan bij de bridge to bridge.Die tijd? Och dat komt vanzelf, eerst maar eens genieten dat ik weer het lef heb om voor de 10 te kiezen als ik ook voor een 5 kan gaan. o ja en er zaten er nog 7 achter me.

@lid@ 2006

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld

Don't run faster than your angel can fly.