Ladyrun
denken aan, over en onder het hardlopen

Hardlopen moet niet voelen als werken, daarom maak ik van mijn trainingen geen wedstrijd.

 

 

Logboek Augustus 2012

Nog steeds in de vakantie periode en al freewheelend de trainingen invullen. Het is toch wel erg relaxt om een aantal weken niet zo vast te zitten aan het geven van trainingen en wat meer te trainen wanneer het uitkomt. Genieten van de vrije avonden, niet zo strak op de klok leven en eens wat andere dingen doen. Voorzichtig ben ik aan het kijken voor een racefiets. Ik heb al proef gefietst en ik denk dat het wel iets voor me is. Ik hoop dat ik daarmee in de toekomst de zware zomermaanden kan overgruggen door mijn spieren op een andere manier te belasten tijdens de wiselende temperaturen tijdens de zomermaanden.

Zaterdag 11 augustus,

Een dagje duidsland gepland, geen al te strakke plannen maar wel loopspullen mee, sauna spullen mee en gaan. Morgens gewinkeld, lekker gelunched en toen richting een parkeerplaats aan de rand van het reichwald en heerlijk gelopen. een uitgezette route van 10,4 kilometer, wat klimmetjes erin, niet te extreem maar bijna te doen voor mij en toch nog in een pittig tempo gelopen. Vooral genoten van het mooie weer, de mooie omgeving en de prachtige route. Na enig twijfelen toch nog maar de sauna bezocht en ook dat was een aangename verrassing. Sauna GochNess was een goed tip!

Donderdag 9 augustus,

Hoewel de training goed ging blijf ik erg veel last van mijn schouder houden. Ik ben maar eens begonnen met smeren met biofreeze, want een schouder die in brand staat is niet zo lekker als je de hele dag achter een PC zit. Gelukkig wilde mijn mede trainer me ontzien donderdag en kon ik volstaan met een beetje meelopen en de cooling down doen.

Dinsdag 7 augustus,

Tijd om weer wat in de trainingsregelmaat te komen en besloten mijn eigen trainingen vast weer op te pakken. Een vriendin wilde graag een keer meelopen en dat pakte verrassend goed uit. Vandaag 15 x 200m op souplesse, nu nog zonder tijd maar puur op gevoel. Wel geklokt, de eerste serie ging in 1.02-1.03 en de terugweg met wind mee ging in 57-58 seconden. Heerlijk gelopen en dat gaan we vaker doen.

Maandag 6 augustus,

De vakantie zit er bijna op, maandag beginnen de officiële trainingen weer. Vandaag een heerlijk rustig rondje gelopen van 6 km. op het gemak, 1ste stuk heel rustig, 2de stuk nog even lekker aangezet en dat voelde wel goed. Opkomst WR1 was nog steeds matig, we zullen zien volgende week.

Zondag 5 augustus,

De volgende poging ondernamen, nog steeds veel last van de behandelingen, deze keer was het een pittige bindweefsel massage van mijn schouder die me beroerd maakte. Ook mijn lies en hamstrings voelen nog steeds niet prettig aan. 2 x 30 min dlp met wat wandelpauze ging maar net. Zal blij zijn als die zomer voorbij is, dit is niet goed voor mijn conditie. Ik loop te puffen alsof ik een zware roker ben.

Woensdag 1 augusutus,

Weer een temperatuur waar mijn lichaam in actie niet van houdt. Nog steeds behoorlijk spierpijn in mijn hele lijf, dus een niet te lange training en wat wisselen van tempo om niet al teveel te verkrampen. 2 x 15 en 1 x 10 was wel genoeg voor deze dag.

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld

Don't run faster than your angel can fly.