Ladyrun
denken aan, over en onder het hardlopen

Hardlopen moet niet voelen als werken, daarom maak ik van mijn trainingen geen wedstrijd.

 

 

1999 Luxemburg

Een weekend Luxemburg daar komt toch wel heel wat voor kijken. Gijs is onze regelneef. De huisjes zijn geboekt, de startnummers geregeld, de taken verdeeld. Jammer dat er toch nog een aantal mensen moesten afhaken vanwege blessures.  Om kwart voor 1 stonden Hennie en Gijs voor de deur om de bus vol te laden met sporttassen en etenswaren. Enig idee hoeveel dat is voor 10 mensen? De afspraak was hals 2 verzamelen in het clubgebouw van ARSV, uiteraard had Evert de koffie klaar. Nadat we afgesproken hadden om apart te gaan rijden, stonden we een kwartier later voor de Merwedebrug. Jeanne en Cor hebben zich ontfermd over Rinie en Hans. Daniël en Steven vertrekken samen en de rest Hennie Gijs Dirk en Ali stappen in de bus. Weinig files onderweg, dus we tuffen vrolijk richting België. Na 2 uur ontdekken we eindelijk hoed de CD speler werkt een beetje muziek is toch ook wel gezellig. Daniël en Steven hebben we onderweg 3 keer gezien Die rijden zoals ze lopen hard van start en lange rust pauzes.

De aankomst bij ons appartement belooft veel Cor Jeanne Rinie en Hans zitten al heerlijk te borrelen op het terras Onze appartementen zijn op het erf bij een boer en dat is te ruiken. In heel het dorp is geen winkel (gelukkig wel een kroeg) te bekennen dus waren we heel blij dat we de bus volgeladen hadden. Dirk gaat na aankomst de keuken in om de kudde te voederen, nadat we de pan nasi leeg hebben gemaakt en zingend hebben afgewassen. Het is inmiddels halftien geworden en het begint zachtjes te regenen. We besluiten koffie te drinken en de enige kroeg op de zoeken die het dorp rijk is. “Heiko is the Best’ Iedereen was toch wel moe (zat) dus gingen we redelijk vroeg slapen. Cor ging als eerste naar bed het gevolg was dat we een suikerklontjes spoor voor hem neer hadden gelegd met aan het eind de opdracht om iedereen koffie op bed te brengen, maar helaas hij had zijn bril niet op dus de opdracht werd niet uitgevoerd. De jongens waren heel erg preuts dus een gezamenlijke douche zat er voor mij niet in. Nadat iedereen toonbaar was en het ontbijt naar binnen was gewerkt werd het hoog tijd om naar Grebenmacher te vertrekken, want de winkels sluiten om 12 uur op zaterdag. Nadat wij de nodige "gezonde dranken” ingeslagen hadden zijn we met de auto het parkoers gaan verkennen. In Remich aangekomen een zeer gezonde sporters maaltijd genuttigd van braadworst en wit brood. We besluiten een wandeling in de omgeving te maken. Onderweg komt onze trainer nog ter sprake, dit had te maken met het mooie parkoer voor een heuveltraining.  We klauteren en glijden, een echte kuitenbijter. We zien bomen met pruimen, appels, walnoten en plukken die dan ook. De pruimen zijn heerlijk, de appels zo hard als een steen en de walnoten nog niet droog genoeg. In onze jeugdige overmoed hebben we ons nog verstopt in een maïsveld. We waren net op tijd weer uit het veld, die maaimachine maakte wel hele kleine stukjes. Na de wandeling die toch 3 uur duurde is iedereen blij dat hij kan gaan zitten.

Chef-kok Dirk moest als eerste weer aan de slag. We hebben Italiaanse avond met Lasagne en Spaghetti. Als toetje krijgen we meloen. Nog steeds begrijp ik niet dat Hennie moeilijk gaat lopen van een opening van 18.6 en wat Rinie daarmee te maken heeft. Gel gebruik je toch voor je haar of kun je er nog meer mee? Na het eten krijgen we onze startnummers uitgereikt van Gijs en krijg ik de kriebels.

Zondagmorgen. De dag van de waarheid. Iedereen heeft zo z’n eigen voorbereiding. Maar wat Daan en Hans eten lijkt me niet echt goed voor de maag en darmen, gebakken eieren met spek. Geef mij maar wat fruit. De stemming komt er goed in. We volgende marathon van Berlijn op TV. Gijs verteld dat Daan in z’n slaap al riep Ga weg, Ga weg in moet naar Remich” Na nog wat foto’s vertrekken we naar Remich.

De route onderweg is fantastisch rechts de Moezel en links de wijnvelden. De weg is volledig afgesloten dus de lopers kunne flink snijden, vandaar dat scherpe mes van Gijs. Het was warmer dan waar we op gerekend hadden. Ik had geluk, ik was lang genoeg onderweg om nog van een regenbuitje te genieten. Even de tijden van iedereen op een rijtje Daniël 1.31, Cor 1.36, Hennie 1.41, Gijs 1.42, Hans 1.43, Rinie 1,50 en ik 2.00. Cor en Jeanne moesten naar huis, maar de rest is na een heerlijke douche lekker chique uit eten gegaan. Eenmaal weer thuis waren de mannen heel blij dat ze RTL2 gevonden hadden en omdat ze geen mannen lieten zien ben ik maar naar bed gegaan. Hans heeft ook nog wat geleerd. Schudden met de fles omdat de alcohol weer naar boven te halen is niet de oplossing, je kunt beter niet naar de WC gaan want likeur en melk lijkt wel heel erg veel op elkaar. De volgende dag na een uitgebreid ontbijt en nadat iedereen gegraaid had in de overgebleven etenswaren werden we uitgezwaaid door frau Zimmer. Uiteraard moesten we nog een krant kopie voor de uitslagen, maar keurig op schema reden we om half 11 weg. Onderweg nog een rookpauze ingelast voor Dirk. Heerlijk zo’n excuus voor koffie met gebak. In Papendrecht  besloten om ‘s avonds de bardienst van Daniël te gebruiken om het weekend af te sluiten. Al met al een zeer geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar.        

 @lid@ 1999

Don't run faster than your angel can fly.